Kategóriák
Szűrés
Szín
(2)
(2)
Vázméret
(2)
(2)
Hírlevél
TOP termékek
Házhozszállítás

Fixi Kerékpár


Fixi kerékpár

 

Az igazi városi vagányok szerint amíg nem fixiztél, addig nem is tudod, hogy milyen a valódi biciklizés élménye, ha pedig egyszer fixire ülsz, akkor többé nem is akarsz átülni másra. A fixi kerékpárok lényege, hogy a pedálok együtt mozognak a hátsó kerékkel, nincs pihenőidő a lábaknak és fék sincs. A fixisek saját testsúlyukkal, a pedálok visszafeszítésével tudják szabályozni a sebességüket, már ha akarják, mert a fixisek gyakran inkább a száguldozást választják.

 

Szikrázó színek, magas falú felni, matt váz, a korábban csak álmaidban megjelenő fixi a kerekparom.hu segítségével nagyon hamar valósággá válik. Keress minket, ha egyedi, senki máséhoz nem hasonlítható fixi kerékpárt szeretnél, és garantáltan olyan bringát kapsz, ami nem jön Veled szembe az utcán. Az adrenalin megszállottjainak és a valódi bringaélmény híveinek fixijük van, Neked legyen egyedi fixid. A kitűnő minőségű alkatrészekről a csapatunk gondoskodik, a Te dolgod csak a külcsín megálmodása.


Sorrend:


prev
12
next

Sorrend:

Fixi bringa

 

A fixik a váltó nélküli, fix hátsóhajtással rendelkező biciklik, amik a gyorsasági biciklipályákról „szabadultak” ki az utcára. Napjainkban jellemzően biciklis futárok kedvelt munkaeszköze a fixi, de a mindennapi kerékpáros közlekedést életstílusként felfogók körében is igen nagy népszerűségnek örvend.

 

A fixi elnevezése az angol fixed gear elnevezésből ered, ebből is látszik, hogy a fixit nem a lagymatag bringázásra találták ki. Legfontosabb jellemzője a fixi hajtómű sajátossága, a fixi tengelyén nincs ugyanis szabadonfutó mechanika, ennek köszönhetően folyamatosan hajtani kell, ha haladni akarunk vele.

 

A fixiken hátsó féket nem találunk (az örökmozgó pedálokkal irányíthatjuk a sebességet), de a városi használatra optimalizált fixiknél azért jellemzően az első kereket fékkel látják el. A fixit a sportos bringásoknak ajánljuk, és mindenképp ajánlott komolyabb biciklis, valamint a városi közlekedésben eltöltött pár éves tapasztalat.


Webáruház készítés